Weer aan het werk

Meneer heeft sinds 2013 een uitkering. Hij heeft een roerige jeugd en achtergrond en heeft helaas zijn opleiding nooit afgerond. Hij heeft echter meer in zijn mars dan zijn CV doet vermoeden (geen werkervaring). Walibi heeft hem een kans gegeven en zie hieronder zijn ervaring:

“Het gaat erg goed bij Walibi. Ik zit momenteel in een vast team bijeen restaurant naast de nieuwste achtbaan. Draai veel keukendiensten en daarbij houd ik dan de supervisie over anderen zodra de teamleiders ergens anders nodig zijn.

De mensen die hier werken zijn erg gezellig en ik kan dan ook ieder ander aanraden om er bij te komen. Ontzettend bedankt voor de hulp die ik heb gekregen richting dit werk. Het heeft niet alleen financieel, maar ook mentaal een flinke boost opgeleverd.”

 

Een dame van 57 jaar is vanuit Emmen naar Almere verhuisd omdat hier in de regio meer vacatures zijn. Ze wil graag weer werken, maar was tot nu toe niet succesvol.  Hier in Almere vond ze werk in de housekeeping, maar helaas viel ze hier met extreme allergieklachten snel uit waardoor ze toch een uitkering aan moest vragen. Baangericht heeft diverse sollicitatiegesprekken voor haar kunnen plannen met werkgevers. Na een succesvolle proefdag heeft zij een fulltime contract gekregen bij de J-Club. Afgelopen week heeft ze haar proeftijd afgerond en heeft zij laten weten erg gelukkig te zijn met deze baan.

Hans is vanaf 2013 officieel werkloos. Hans is het type waarvoor je je hand in het vuur durft te steken. Een loyale betrouwbare gemotiveerde man. Wat Hans niet mee heeft, is zijn leeftijd, overkomen en gestotter. Hans moet het dus hebben van zijn kwaliteiten, daarom hebben we bij werkgevers een proefplaatsing en de inzet van een jobcoach voorgesteld. Hans kon beginnen bij Bevolkingsonderzoek Midden West in een proefplaatsing van 6 weken. Vervolgens kreeg  Hans een arbeidsovereenkomst van 7 maanden en nu heeft Hans een vast dienstverband bij Bevolkingsonderzoek Midden West.

Een meneer van 58 jaar met veel ervaring in de financiële administratie. Hij had veel meegemaakt de afgelopen tijd, maar was er weer klaar voor om aan het werk te gaan. Helaas kreeg hij veel afwijzingen, ook omdat hij ondertussen al een tijd uit het arbeidsproces was. Na drie maanden op een werkervaringsplek, is hij door ons voorgesteld aan een nieuwe werkgever. Na één maand proefplaatsing had hij de werkgever meer dan overtuigt van zijn kwaliteiten, waarna hij een jaarcontract heeft gekregen en zo zijn uitkering kon beëindigen.