Financieel, p&o, onderwijs, overheid, zorg

Het gaat goed met de Nederlandse economie. Er zijn meer banen en meer kansen en daar zijn we natuurlijk blij mee. Toch brengt het voor de arbeidsmarkt ook uitdagingen met zich mee. Het kan lastig zijn goed gekwalificeerd personeel te vinden. Soms lukt het helemaal niet om personeel te vinden. Een goede match is dus goud waard.

Welke trends zien we?

  • In Nederland groeit al jaren de zorgbehoefte en daarmee de behoefte aan werknemers in de zorg. Hogere kwaliteitseisen en complexere taken maken het niet eenvoudig de juiste mensen te vinden. Opleidingsinitiatieven kunnen helpen, dus een combinatie van werken en leren gericht op veelgevraagde functies. Als Baangericht hebben we hier ervaring mee en denken we graag mee over de mogelijkheden.
  • Ook het onderwijs kampt met personeelstekorten, vooral in het basisonderwijs en een aantal specifieke vakken in het vervolgonderwijs. Probleem is vooral een tekort aan gediplomeerde leraren en leraressen. Dat vraagt om creativiteit en daar kan Baangericht bij helpen.
  • De financiële branche en de overheid hebben gelukkig minder te lijden van de krappe arbeidsmarkt, al blijft de juiste persoon op de juiste plek net zo belangrijk. Door automatisering komt relatief eenvoudig administratief werk veel minder voor dan vroeger.

Ontwikkelingen als deze vragen om een nauwkeurige matching. Wat heeft u nodig? Wie zoekt u precies? Belangrijk is ook te kijken hoe u zich als werkgever kunt onderscheiden. Op welke manier bent u aantrekkelijk voor werkzoekenden? Graag denken we daarover met u mee, zodat we samen kunnen zorgen voor personeel dat bij u past. Onze accountadviseurs staan voor u klaar!