Detail, groothandel, toerisme, horeca, transport en logistiek

Het gaat goed met de Nederlandse economie. Er zijn meer banen en meer kansen en daar zijn we natuurlijk blij mee. Toch brengt het voor de arbeidsmarkt ook uitdagingen met zich mee. Het kan lastig zijn goed gekwalificeerd personeel te vinden. Soms lukt het helemaal niet om personeel te vinden. Een goede match is dus goud waard.

Welke trends zien we?

  • Voor Almere en de rest van Metropool Regio Amsterdam vormen transport en logistiek een belangrijke branche met veel werkgelegenheid. Het aantal openstaande vacatures groeit en vaak zijn deze moeilijk vervulbaar. Baangericht richt zich daarom onder andere op scholing (zoals een chauffeursopleiding) om te voldoen aan de vraag van de markt.
  • Ook de detailhandel kent een groeiende arbeidsvraag. In deze branches (horeca en toerisme inbegrepen) is hospitality een sleutelbegrip. Verder wordt van werknemers flexibiliteit verwacht, want meestal wordt ook ’s avonds en in het weekend gewerkt. Dat vraagt om goed gemotiveerde arbeidskrachten die van aanpakken weten en pro-actief zijn, het werk zien liggen. Baangericht zoekt ze voor u.
  • Binnen de groothandel zien we dat warehouse operators veel gevraagd worden. Werken in ploegendiensten is meestal een vereiste.

Ontwikkelingen als deze vragen om een nauwkeurige match. Wat heeft u nodig? Wie zoekt u precies? Belangrijk is ook te kijken hoe u zich als werkgever kunt onderscheiden. Op welke manier bent u aantrekkelijk voor werkzoekenden? Graag denken we daarover met u mee, zodat we samen kunnen zorgen voor personeel dat bij u past. Onze accountadviseurs staan voor u klaar!

Wat zeggen onze klanten?

“Baangericht heeft leuke kandidaten opgeleverd waarvan een aantal nog steeds bij ons werkt. Onze vaste contactpersoon heeft goed door welk type kandidaten bij ons past. De communicatie tussen ons is heel duidelijk, transparant en eerlijk. Dat werkt van beide kanten prettig. Toen Baangericht een banenmarkt organiseerde, belde hij me meteen. Dat heeft een prima chauffeur opgeleverd. Het geeft mij het gevoel dat we een goede samenwerking op poten hebben gezet. Ik denk ook dat je als bedrijf richting gemeente een sociale verplichting hebt. Wij kunnen mensen die al een tijdje thuis zitten helpen om weer bezig te gaan en hun eigen geld te verdienen.” 

Daniëlle Vet, Regio Recruiter bij Sandd