Bouw, productie, ict, techniek, milieu

Het gaat goed met de Nederlandse economie. Er zijn meer banen en meer kansen en daar zijn we natuurlijk blij mee. Toch brengt het voor de arbeidsmarkt ook uitdagingen met zich mee. Het kan lastig zijn goed gekwalificeerd personeel te vinden. Soms lukt het helemaal niet om personeel te vinden. Een goede match is dus goud waard. 

Welke trends zien we?

  • Na een aantal magere jaren groeit de bouwsector flink. En dat zal voorlopig zo blijven, gelet op de energietransitie waar we mee te maken hebben en de nieuwe eisen op het gebied van duurzaamheid. De vraag naar personeel is groter dan de bestaande opleidingen kunnen invullen, steeds meer wordt gebruik gemaakt van arbeidsmigranten en zzp’ers. Creatieve oplossingen zijn geboden.
  • Hetzelfde beeld zien we in de ICT-branche. Ook daar is het niet eenvoudig om personeel te vinden dat 100% voldoet aan de hoge eisen van tegenwoordig. Functies moeten soms op maat worden gemaakt. Baangericht bekijkt met u hoe kandidaten goed ingepast kunnen worden.

Ontwikkelingen als deze vragen om een nauwkeurige match. Wat heeft u nodig? Wie zoekt u precies? Belangrijk is ook te kijken hoe u zich als werkgever kunt onderscheiden. Op welke manier bent u aantrekkelijk voor werkzoekenden? Graag denken we daarover met u mee, zodat we samen kunnen zorgen voor personeel dat bij u past. Onze accountadviseurs staan voor u klaar!