Beveiliging, klantenservice, schoonmaak

Het gaat goed met de Nederlandse economie. Er zijn meer banen en meer kansen en daar zijn we natuurlijk blij mee. Toch brengt het voor de arbeidsmarkt ook uitdagingen met zich mee. Het kan lastig zijn goed gekwalificeerd personeel te vinden. Soms lukt het helemaal niet om personeel te vinden. Een goede match is dus goud waard.

Welke trends zien we?

  • We merken dat in de beveiligingsbranche digitale middelen steeds belangrijker worden. Slimme camera’s, big data, drones enz. Het betekent dat aan personeel steeds meer technische vaardigheden worden gevraagd. Daarnaast zien we ook de opkomst van de ‘security host’. De beveiliger die als gastheer- of vrouw ook het visitekaartje van het bedrijf is.
  • In de callcenter branche doet kunstmatige intelligentie zijn intrede. Steeds meer krijgen we te maken met chatbots in plaats van (of in combinatie met) ‘echte mensen’. Ook zien we de omschakeling van multichanneling naar omnichanneling. Dat vraagt om capabel, flexibel personeel dat past bij de wensen van de organisatie.
  • De schoonmaakbranche wordt steeds geavanceerder. Meer en meer wordt gebruik gemaakt van robots en sensoren. Een andere trend is dat bedrijven in de schoonmaakbranche zich in toenemende mate toeleggen op multiservice en een breed pakket aan facility management aanbieden.

Ontwikkelingen als deze vragen om een nauwkeurige match. Wat heeft u nodig? Wie zoekt u precies? Belangrijk is ook te kijken hoe u zich als werkgever kunt onderscheiden. Op welke manier bent u aantrekkelijk voor werkzoekenden? Graag denken we daarover met u mee, zodat we samen kunnen zorgen voor personeel dat bij u past. Onze accountadviseurs staan voor u klaar!

Wat zeggen onze klanten?

“Pim Uitzenders richt zich op detachering, maar de eerste kandidaat die Baangericht ons stuurde was zo goed dat we die zelf hebben gehouden, op ons eigen kantoor! Het fijne van Baangericht is dat mijn contactpersoon echt meedenkt. Ze weet wat ik zoek en begrijpt welk risico wij als werkgever lopen wanneer een kandidaat niet goed matcht en uitvalt. Dus stuurt ze alleen mensen die passen. Bij twijfel overlegt ze vooraf. Ze had bijvoorbeeld een keer een goede beveiliger, maar met een tijdelijke rij-ontzegging, of dat een probleem was? Voor mij als consultant scheelt dat enorm veel tijd, dan hoef ik niet meer zoals vroeger een stapel cv’s te filteren die klakkeloos is doorgestuurd.”

Khalid Abdessalami, Senior Consultant bij Pim Uitzenders